درباره شرکت زعفران زرپروران
بدون تردید وقتی از زعفران بعنوان گرانبهاترین ادویه جهان و از زاوه بعنوان پایتخت زعفران دنیا یاد می شود، ناخودآگاه این سوال در ذهن بوجود می آید که سرچشمه و پیشینه این محصول به کجا بر می گردد؟ حاج محمد جهانشیری زاده 1242 خورشیدی در روستای صفی آباد از توابع شهرستان زاوه، وفات 1334 خورشیدی به گواه تاریخ مرحوم حاج محمد جهانشیری می تواند در زمره بهترین کشاورز و مزرعه دار زعفران در منطقه زاوه باشد. او که از نبوغ وخلاقیت سرشاری برخوردار بود در مدت عمر پر برکت خود توانست گام های موثر و خدمات قابل توجهی در حوزه های مختلف کشاورزی و نیاز مردم منطقه خود بردارد. ساخت و راه اندازی اولین آسیاب آبی، حفر و ایجاد اولین قنات و به زیر کشت آوردن ده ها هکتار زمین مزروعی در روستای رایزنی با آستان قدس رضوی و پایه ریزی روستای قلعه نو صفی آباد ( این روستا هم اکنون در مسیر اصلی جاده تربت حیدریه به تربت جام و فریمان با جمعیتی بالغ بر۴۵۰ خانوار قراردارد و یکی از مهمترین و بزرگترین تولیدکننده زعفران منطقه است ) و بسیاری اقدامات خیرخواهانه دیگر از اقدامات فراموش نشدنی این مرد بزرگ است.
زرپروران اینک فرزندان و نوادگان مرحوم جهانشیری با الهام از این بیت حماسه سرای ایران، فردوسی بزرگ که می فرماید:
پسر کو ندارد نشان از پدر تو بیگانه خوانش مخوانش پسر
بر آن شدند تا ادامه دهنده راه آن بزرگمرد باشند و در این راستا توانستند با بهره گیری از روشها و تکنولوژی جدید، بیش از۴۰۰ هکتار از مرغوب ترین زمین های زراعی منطقه ( صفی آباد ) را به کشت طلای سرخ اختصاص داده و به نوعی انحصار این محصول را در اختیار خود قراردهند.
شرکت تعاونی زرپروران نوین کشت زاوه متشکل از ۴۶ سهامدارکه عمدتاً کشاورز و تولیدکننده زعفران و از نوادگان مرحوم جهانشیری هستند، موفق شد پس از دریافت تمامی مجوزات رسمی و مرتبط، آغاز به کار و فعالیت خود را رسماً اعلام و در صدد است تا ضمن عرضه زعفرانی ارگانیک، با کیفیت وکوتاه نمودن دست واسطه و از بین بردن تقلب های مرسوم به شعار: از مزرعه تا سفره عینیت بخشیده و در خدمت بازرگانان، تجار، عمده فروشان داخلی و خارجی و بازاریان داخلی باشد.
کیفیت، مرغوبیت و توجه جدی به سلامت جامعه مهمترین هدف و تنها سرمایه زرپروران است.